Права та обов"язки - єдині!

2014-12-12

/Files/images/IMG_0941[1].JPG

Права та обов’язки – єдині!

Права людини – непорушні права,що повинні бути основою громадянського суспільства і не можуть бути порушені, особливо права дітей. Саме з такою ідеєю проходив Всеукраїнський тиждень права та прав людини,що проходив в Петропавлівському НВК. Ще напередодні в рамках акції «Почни з себе» 4 грудня 2014 року, було проведено зустріч з представниками районних соціальних (Буджерак Л. В), правоохоронних ( Муха М.О.) та профілактичних службою в справах сім’ї та молоді (Бондаренко О.С.). Мова йшла про права та їх забезпечення та роль кожної людини в цьому процесі. Тож логічним продовження було проведення ряду практичних заходів.

/Files/images/IMG_0937[1].JPG/Files/images/IMG_0931[1].JPG/Files/images/IMG_0928[1].JPG/Files/images/IMG_0925[1].JPG Для учнів молодших класів цікавим виявились:виступ агітбригади з презентацією прав дитини, що підготували Константінова А. (7 кл.) та Курінна Ю. (7 кл.) та гуморескою «Жора – математик» у виконанні Кацило А (8 кл.), Гриненко Т.(8 кл.) виконала коломийки. Вчитель правознавства Константінова С. П. провела правовий тренінг: «Право − Обов’язок». В ході заняття малеча ставала в пари, при слові «право» мінялися парами, а при команді «обов’язок» − тисли одне одному руки. Діти зрозуміли, що права та обов’язки нероздільні. Конкурс малюнків: « Яка вона – щаслива сім'я?», виграли …. Переможці отримали призи відповідно− 3, 2, 1 банани.

В ході всеукраїнського уроку Права проведено учні мали змогу переглянути фільм «Історія прав людини» та зрозуміти прадавні коріння проблеми, необхідність їх вирішення в умовах військових конфліктів та природних стихій. В ході обговорення стало зрозумілим, що найбільшою цінністю діти вважають право на життя, тож в знак пошани сучасним воїнам-захисникам, учні стоячи проспівали пісню «Повертайся живим!..».


Кiлькiсть переглядiв: 199

Коментарi