День пам'яті героїв Крут

2023-01-29

/Files/images/zahodi_2022/Крути.jpg Інформаційний дайджест «Герої Крут: пам'ять через віки»

29 січня в Україні відзначається 105-та річниця бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність держави, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога. Бій під Крутами був оборонною операцією, яка зупинила на кілька днів наступ ворога.

У Крутах вирішувалася доля молодої української держави. Кілька сотень відважних юнаків та чоловіків зробили свій вибір – виступили проти російської військової агресії, стали на захист України. Вони були різного походження: діти селян, робітників, священників; військові, студенти. Хтось мав бойовий вишкіл, а хтось уперше взяв до рук зброю. Але всі вони розуміли головне – Україна потребує їхнього чину.
На початку березня 2022 року неподалік місця подвигу Героїв Крут знову відбулися бої захисників України з російськими окупантами, які наступали на Київ. Через 104 роки під Крутами наші війська зупинили наступ ворога, завдали йому болючих втрат, захистили місто Ніжин на Чернігівщині.

Кiлькiсть переглядiв: 72

Коментарi